…υπό σκιάν

«Συστήματα σκίασης». Έτσι γράφει η ταμπέλα. Πλησιάζω να δω τι ακριβώς πουλάει το μαγαζί. Μάλιστα. Για κουρτινάδικο πρόκειται. Ο ιδιοκτήτης είναι άντρας, γύρω στα τριάντα. Αδύνατος, μεγάλα μάτια, αραιά μαλλιά. Αναρωτιέμαι τι δουλειά έκανε ο πατέρας του η ή τι δουλειά κάνει η γυναίκα του. Θα μπω. Μπαίνω.

Το μαγαζί είναι φτιαγμένο με γούστο. Ρωτάω τιμές, πιάνω κουβέντα. Απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης επιχειρήσεων. «Παντρεμένος;» – «Παντρεμένος», «Παιδάκια;» – «Ένα. Κοριτσάκι». Αυτό, στη φωτογραφία, δίπλα στο ημερολόγιο του Πανιώνιου. Η γυναίκα του είναι δικηγόρος όπως ο πατέρας του. Μιλάμε λίγο για ποδόσφαιρο, «Πάρτε μια κάρτα…» παίρνω. Λευκή, λιτή, λιγόλογη.

Αλέξανδρος Π. Ηλιάδης.

Συστήματα σκίασης.

Μπαίνει μια  γυναίκα. Με συστήνει.  «Η γυναίκα μου» – «Χαίρω πολύ». Χαμόγελα.

Φεύγοντας τον ακούω να παλεύει με αθόρυβους μηχανισμούς επισκίασης.

9 σκέψεις σχετικά με το “…υπό σκιάν

  1. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή πράγματα ίσως είναι συμπτωματική. Η επιλογή ονομάτων είναι τυχαία.

  2. Παρά την διαβεβαίωση κανείς δεν θα σας πιστέψει δεδομένου οτι λίγο έως πολύ όλοι καταπιάνονται με «μηχανισμούς επισκίασης».

    Καλό μήνα!

  3. pandora

    Όπως μου έλεγε ένας φίλος, οι αυτόφωτοι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν να επισκιαστούν.

  4. αγκαλιές του φεγγαριού

    Όχι και τόσο. Το post είναι συρραφή δύο ξεχωριστών ιστοριών. Το μαγαζάκι είναι υπαρκτό και το ζευγάρι επίσης μόνο που δεν το «συνάντησα» στο κουρτινάδικο.

  5. Το κείμενό σου σιωπηλό..λές και μόλις βγείς θα ακουστεί η έκρηξη της ψυχής του. Συμβιβαζόμαστε στα όνειρα καλύπτοντάς τα με συστήματα σκίανσης που μας κληροδοτούν.
    Καλή σου ημέρα**

  6. Συστήματα Σκίασης… ωραίος ορισμός… πολλοί από εμάς δεν τα χρειαζόμαστε βέβαια μιάς και αναζητάμε Συστήματα Φώτισης. (Τα δεύτερα δεν τα βρίσκεις καθόλου εύκολα)

Σχολιάστε