…βραδυπορούσες

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» : φράση αυτοενθάρρυνσης , ενίοτε απελπισμένης. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα δύσκολα προηγούνται της ανακοίνωσης των εγκαινίων τους. Και μάλιστα ο χρόνος υστέρησης είναι ευθέως ανάλογος του βαθμού απελπισίας που υποκρύπτει η «ανακοίνωση».

Όταν ο φίλος μου ο Μάκης ανακοίνωσε στη συμβία του ότι θέλει διαζύγιο με πήρε τηλέφωνο και είπε στον εαυτό του : «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Στην πραγματικότητα είχε αφήσει πίσω τα δύσκολα και είχε μπροστά του τα πολύ πολύ δύσκολα.

Το διπλό «πολύ» είναι συμβολικό των δύο χρόνων που καθυστέρησε την ανακοίνωσή του. Στο διάστημα αυτό είχε κάνει τόσα λάθη που τον κατασπάραξαν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι άνθρωποι «αργούν» ζυγίζοντας το τίμημα της ανακοίνωσης ενώ θα ήταν σοφότερο να ζυγίσουν το βάρος της βραδυπορείας τους

9 σκέψεις σχετικά με το “…βραδυπορούσες

 1. κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το πολύ πολύ δύσκολα, θα ακολουθηθεί από την ελευθερία του, από μια σχέση που είχε διαληθεί, πολύ πολύ πριν την απόφαση και την αναγγελία της. Αν βέβαια φερθεί έξυπνα και δεν σπεύσει να μπει σε μια επόμενη σχέση, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα του.

 2. taburito

  Το «κακό» είναι ότι μια σχέση -οποιασδήποτε φύσης- δεν τελειώνει με μια «τελική» ανακοίνωση. Εξακολουθεί και εργάζεται ή επργάζεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η ανακοίνωση εγκαινιάζει μια νέα – «άλλη» σχέση μεταξύ των πρώην «συμβαλλομένων» και νυν «συμπλεκομένων».

 3. θέμα επιλογής και θέλησης το τέλος. Τη δική μου σχέση γάμου την τελείωσα με την ανακοίνωση μη με κάνεις να θεωρήσω ότι έκανα κάτι πέρα από το αυτονόητο.

 4. Kαλησπέρα σας.
  Συγχωρείστε μου παρακαλώ την προσωρινή πολυλογία.
  Θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά.
  Διαβάζω το ιστολόγιό σας εδώ και αρκετούς μήνες. Tο θεωρώ ένα από τα πιο αξιοπρεπή και έξυπνα που έχω διαβάσει. Eπιπροσθέτως θεωρώ την αιτιολόγηση των 123 λέξεων την μεγαλύτερη ίντριγκα. Δεν σας είχα ξαναγράψει κυρίως λόγω σεβασμού προς τα κείμενά σας και βεβαίως ελάχιστες φορές είχα να προσθέσω κάτι, παρά την παροιμιώδη πολυλογία μου.
  Σήμερα θέλησα να σας υποβάλλω τα σέβη μου για τα κείμενά σας, με αφορμή το πλήθος κοινών απόψεων, όπως με πληροφορήσατε πρόσφατα με το ποστ «…και 7 ατελείς αλήθειες».

  Σας ευχαριστώ.

 5. Καλησπέρα σας κι από μένα.

  Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι που δεν αποφασίζουν να σηκώσουν το φορτίο της ανακοίνωσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέποντας εγκαίρως τα «κακώς κείμενα», θεώρησαν πως υπάρχουν πιθανότητες βελτίωσης λανθασμένα. Έτσι, λανθασμένα, υποσυνείδητα, περιμένουν μήπως βελτιωθούν οι συνθήκες τριβής και δεν υποστούν το μαρτύριο της ανακοίνωσης και ότι αυτή συνεπάγεται στο μέλλον.
  Έχετε εξαιρετικό τύπο γραφής…

  Σας χαιρετώ.

 6. @ taburito

  Μερικές φορές βέβαι το αυτονόητο δεν είναι αυτομάτως κατανοητό. Αποφασιστική ανακοίνωση πάντως.

  @Spy

  Ευχαριστώ για την «πολυλογία».Ας υποκύψω και εγώ στο αμάρτημα της φλυαρίας για λίγο.
  Ίντριγκα λοιπόν το «γιατί 123» ε; Ναι, γιατί όχι, από μια άποψη είναι. Μια μέρα είπα «Ας σεβαστώ τον χρόνο όσων διαβάζουν blogs. Ας πω αυτό που θέλω με λίγες λέξεις». Και μου άρεσε (Έχω βέβαια και την Οδό Κρήνης να βγάζω το άχτι μου)
  Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια αν και τα θεωρώ υπερβολικά.
  Να είστε καλά.

  @ MASTERPCM

  Ναι υπάρχει και αυτή η εκδοχή, αλλά ο χρόνος λειαίνει, δεν λύνει.

  @paperflowers

  Οι κόρες μου προσθέτουν και το guy 🙂

 7. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, ξέρει κάνεις πως έχει αργήσει, μόνο όταν φτάνει στο τέρμα της απόφασης. Ίσως και ο φίλος δεν μπόρεσε να κάνει αλλιώς.

 8. @ Μαύρα μεσάνυχτα

  Ναι μπορεί να συμβαίνει και αυτό. Από την άλλη, υπάρχει η έμφυτη τάση για μετάθεση του τέλους σαν αντίδοτο στο ένα μοναδικό αναπόφευκτο τέλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s