123 λέξεις…από καρδιάς

Διανοούμενοι δεν υπάρχουν στον κύκλο μου. Οι δικοί μου άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι, είναι άνθρωποι δονούμενοι από τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής, από έρωτες, πάθη, αγωνίες, βεβαιότητες. Δεν μετατρέπουν τις δονήσεις της ζωής σε έργα τέχνης, μουσική, ποιήματα, εικόνες –τις μετατρέπουν όμως σε συγχορδίες αγάπης, ομοιοκαταληξίες συμπαράστασης, προσχέδια ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου. Πρωταγωνιστούν  στο δικό τους μιγαδικό μυθιστόρημα που εκτός απροόπτου δεν θα διαβάσετε ποτέ. Δεν τους βλέπω συχνά, ο νους μου όμως τους συναντά, ανακαλεί τις μορφές τους, τα πάθη τους, τις αγωνίες τους, τις ζωές τους,  όταν αναζητά τις πρώτες ύλες και τις τελευταίες λέξεις κάθε μιας από τις αυτές τις μικρές μιγαδικές ιστορίες που διαβάζετε εδώ.

Εύχομαι σε όλον τον κόσμο  έναν καλύτερο κόσμο. Από καρδιάς.

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “123 λέξεις…από καρδιάς

  1. Οι δικοί μου ήταν ως επί το πλείστον διαγνοούμενοι: Μίλαγαν ταυτόχρονα χωρίς ν´ ακούει ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες στη έκφραση των πεποιθήσεών τους!

  2. “ευτυχίες” και “χρόνια πολλά” ούτε ο Νίτσε δεν θα καταδεχότανε, οπότε σας φχαριστώ και αντεύχομαι όμοια, ως κοινή θνητή δονούμενη από τα ελάχιστες και μέγιστες πρώτες ύλες μου…

  3. @ Μιχάλης
    ¨Διαγνοούμενοι» αλλά τελικά συνεννοούμενοι και ενίοτε συνένοχοι 🙂 🙂 🙂

    @katabran
    Εμείς παραδεχόμαστε ότι τις καταδεχόμαστε 🙂 Χρόνια πολλά λοιπόν. (Άλλωστε πρώτες ύλες των ευχώς είναι και οι αγάπες, οι φιλίες, οι φόβοι και τα πάθη μας)

  4. Μια ιδέα είναι και η διανόηση… Μάλλον στο μυαλό μας κατοικεί και λιγότερο στην ψυχή μας. Αν μπορούσαμε να συγκεράσουμε και τα δύο…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s