…με απορίες

Πόσα χαρίσματα μπορεί να κρύψει μια αδυναμία στη σκιά της; Και αντίστροφα. Πόσες αδυναμίες μπορεί να αποκρύψει ένα χάρισμα με τη λάμψη του;

Δε ξέρω. Γι’ αυτό καλύτερα να αλλάξω την ερώτηση μήπως και την φέρω στα μέτρα μου. Το συνηθίζω. Αν δε μπορώ να απαντήσω σε μια απορία την αντικαθιστώ. Νομίζω πως  χωρίς απορίες δε μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στο βάθος των πραγμάτων. Άσε που έτσι, προλαβαίνεις να πάρεις μια βαθειά ανάσα πριν την κατάδυση. Οι εναλλακτικές απορίες είναι κάτι σαν εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Να! Είδες; Κέρδισα χρόνο μέχρι να αναδυθεί μια άλλη απορία, πιο βολική.

Που είναι πιο εύκολο να ψάξει κανείς; Στο σκοτάδι ή στο εκτυφλωτικό φως;  Στο σκοτάδι βέβαια. Γιατί το εκτυφλωτικό φως δημιουργεί πολλές και σκληρές σκιές.

6 σκέψεις σχετικά με το “…με απορίες

 1. Αν ψάχνεις στο σκοτάδι τότε θα πρέπει να έχεις όραση γάτας. Και πάλι μερικές φορές κι αυτές δεν τα καταφέρνουνε. Από κει βγήκε και η φράση «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα»! Από την άλλη βέβαια σε ένα λούκυ λουκ ένας κινέζος έλεγε » η περιέργεια είναι ο προθάλαμος της γνώσης»…τι να πιστέψεις πια…

 2. @ ο δείμος του πολίτη
  Εξαρτάται. Ποιος το έβαλε εκεί που είναι; Εσείς ή κάποιος άλλος και σας αποκάλυψε το «μυστικό»; Αν πάντως πρόκειται να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους (μαζί και τον εαυτό μας) για να τα βρίσκουμε εύκολα καλύτερα να το κάνουμε στο φως. Κρύβε στο φως και ψάχνε στο σκοτάδι.

  @kalopaidialla
  τον κινέζι φίλο του λούκυ λουκ 🙂

 3. @ Παρασκευή απόγευμα
  πικραμένος όχι. ζορισμένος ναι αλλά 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s