… για τα αρχαία ναυάγια

16Είχαμε ένα λυόμενο, μισό μισό με τον ξάδελφο, κληρονομιά από τον παππού ˙ στη κορυφή του λόφου στα Αμπελάκια. Από τη βεράντα βλέπαμε καθαρά τη βρώμικη θάλασσα. Μακριά, στο βάθος του ορίζοντα φανταζόμαστε τον Πόρο, την Ύδρα, τις Κυκλάδες, το μπλε, το άσπρο, το πράσινο.

Πηγαίναμε εναλλάξ, με τα μηχανάκια μας και τα κορίτσια μας, για μια αγκαλιά στο μεγάλο σιδερένιο κρεβάτι με το μαλακό σομιέ. Την ανηφόρα την κόβαμε ποδαράτοι, σπρώχνοντας το μηχανάκι που δεν άντεχε ούτε το βάρος ούτε την ορμή μας.

Το σούρουπο κατεβαίναμε στη «παραλία» για περίπατο. Ψυχή πουθενά, μόνο η δική μας, σκόρπια  ερημοκλειδωμένα  σπίτια, σκιές, μακρινοί θόρυβοι,  άλγος μυρωδιάς θαλασσινής. Λέγανε πως ο βυθός  είναι σπαρμένος με αρχαία ναυάγια, μα εμείς  εκείνον το καιρό δεν τους πιστεύαμε.

11 σκέψεις σχετικά με το “… για τα αρχαία ναυάγια

 1. Ο «βυθός» κρύβει πάντα πολλά «ναυάγια», ελπίζω μόνο οι «δύτες» που και που να ανακαλύπτουν κανένα για να ξαλαφρώνουμε.

  Πολλές καλημέρες

 2. Βέβαια,
  τους καιρούς εκείνους μας άρεσαν οι παρθένοι κι ανεξερεύνητοι βυθοί. Και θέλαμε να πιστεύουμε πως τέτοιος ήταν κι ο δικός μας.
  Μετά αλλάξαν οι καιροί.

 3. @ αλέξανδρος ανδρουλάκης

  Μετά, «βαθύναμε» τον βυθό για να χορέσουν τα μεγάλα βαπόρια και θόλωσε.

 4. Λόγω εντοπιότητας ψάχνω να βρω το λόφο και τη παραλία… Για τα ναυάγια έχω ακούσει και γω, άλλοι όμως φαίνεται πως τα πίστεψαν, τα βρήκαν και τα καπηλεύτηκαν.
  Από αντρική αλληλεγγύη όμως, θα είχα να πω ότι ..

 5. @ salaminastories

  Ο λόφος είναι στα Αμπελάκια κοντά στη Κυνόσουρα. Το λυόμενο ήταν στην πλαγιά που βλέπει προς τον κόλπο προς την κατεύθυνση που είναι τα Σελίνια. Μου έχει λείψει εκείνο το λυόμενο.

 6. Όμορφα.. μετά τη Λιμνιώνα… Εμείς πάλι κάτι ξημερώματα τα βγάζαμε από την άλλη μεριά που είναι τα καράβια. Σβήναμε το αυτοκίνητο και ακούγαμε τις μηχανές από τις ηλεκτρογεννήτριες των πλοίων που ήταν δεμένα. Τσιγάρα και συζήτηση μέχρι την ανατολή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s