…και τρία «Αχ»

1_1decorline5.jpg

arabwoman

Και ξαφνικά κάνει το μωρό μία έτσι, τραβάει τη  μαντίλα και η μελαψή ομορφιά της ανατινάζεται. Εκεί,  μπροστά στα μάτια μας. Οι τρεις άντρες που στεκόμαστε στην ουρά του ταμείου στρέφουμε το βλέμμα στο σημείο της έκρηξης και συλλαμβάνουμε το τίναγμα των μαύρων μαλλιών της στον αέρα.

Αυτή μαλώνει το μωρό χαμογελώντας και ξαναφοράει τη μαντίλα της ενώ εμείς για πρώτη φορά νιώθουμε πως καταλαβαίνουμε την γλώσσα της ερήμου. (ή της ερημιάς μας; )

Το παιδάκι προσπαθεί επίμονα να πυροδοτήσει όλη τη γυναικεία ομορφιά. Με το ένα χέρι τραβάει το μαντήλι που καλύπτει τον εξαίσιο λαιμό της και με το άλλο το περιττό ύφασμα που κρύβει το δίδυμο κάλλος τους στήθους της. Και τότε καταλαβαίνω γιατί η γλώσσα των Αράβων έχει τόσα πολλά «αχ».

1_1decorline5.jpg

Advertisements

10 σκέψεις σχετικά με το “…και τρία «Αχ»

  1. @ Hypericum Perforatum

    Η ημέρα έφτανε στο τέλος της. Περιμένοντας στην ουρά του ταμείου στο σούπερ μάρκετ το μυαλό μου ξεφύλλιζε τις εικόνες της ημέρας. Τίποτα το ξεχωριστό δεν είχε συμβεί μέχρι που δύο ταμεία πιο εκεί εμφανίστηκαν δύο νέες γυναίκες που φορούσαν μαντίλες, μιλούσαν αραβικά και είχαν βάλει τα μικρά αγοράκια τους στο καλάθι μαζί με μερικά κουτιά γάλατα και κορν φλέικς. Το ένα έκλαιγε, ζήταγε τσίχλες και η μαμά του το πήρε αγκαλιά. Η συνέχεια είναι ήδη γνωστή.

  2. Πολύ όμορφη ανάπλαση της σκηνής που ξετυλίχτηκε μπροστά σας !

  3. Ψάχνοντας διάφορα, βρήκα το κείμενο. Διαβάζοντας το, ταξίδεψα για λίγο μέχρι ένα σταθμό τρένων, κάπου όπου υπήρχε ήλιος και άμμος και ταξιδιώτες που περιμένουν, και είδα όλη την ιστορία μπροστά μου. Μετά είδα το σχόλιο, έχασα το σταθμό και την έρημο και προσγειώθηκα μέσα στο σούπερ μάρκετ. Αλλά ίσως απλώς επηρεάστηκα από «τη γλώσσα της ερήμου».

  4. @ Μιχάλης

    Μεγάλη κουβέντα αυτή Μιχάλη. Πόσο ξαφνικά το αχ αχ! γίνεται χα χα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s