… σημαδεμένες

21Είναι μερικοί άνθρωποι που σε κάποιες στιγμές ( ή μερικές φορές που όλοι οι άνθρωποι;) λένε « Αν κάνω αυτό που θέλω είναι σαν να ακυρώνω όλη τη προηγούμενη ζωή μου». Μα  ακυρώνεται το παρελθόν; Όχι. Το μέλλον, μάλιστα, μπορεί να ακυρωθεί, πολλές φορές. Κάθε μέρα μπορεί να ακυρώνει την επόμενη και να επικυρώνει την προηγούμενη, για πάντα.

Η αλήθεια είναι πως αν τολμήσεις, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο φοβόσουν ότι θα είναι, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Είναι πολύ πιο δύσκολο να  παλεύεις  με τις σκέψεις, με τον φόβο αυτού που ενδεχόμενα «θα συμβεί», απ’ όσο είναι να παλεύεις με αυτό που «είναι» και «γίνεται». Κάθε πάλη αφήνει τα σημάδια της. Το θέμα είναι να μην ζήσεις αναγκασμένος να τα κρύβεις.


6 σκέψεις σχετικά με το “… σημαδεμένες

 1. Συμφωνώ με σένα. Και Καλή Χρονιά να έχουμε. Τα επόμενα είναι απίστευτος καθρέφτης του τι έχεις μέσα σου μαζέψει από το πριν. Σε φιλώ και χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω μετά από καιρό.

 2. τα κείμενά σας είναι ώρες ώρες σαν αποστάγματα σοφίας ανθρώπου χιλίων ετών…

  μεγάλο σχολείο η ανάγνωση των γραπτών σας

  καλό βράδυ
  σας φιλώ

 3. Μερικές φορές ότι απόφαση και αν πάρεις τα σημάδια είναι τόσο βαθειά που καθορίζουν το «είναι» σου. Νιώθεις ελεύθερος , αλλά είσαι;

 4. @ demon

  Καλή χρονιά. και εγώ χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω.

  @ αλέξανδρος ανδρουλάκης

  Ευτυχώς κάποια σημάδια μας ομορφαίνουν.

  @ φαίδρα φις

  Καλημέρα Φαίδρα.

  @ taradela

  Το μόνο βέβαιο είναι ότι είμαστε ελεύθεροι να νιώθουμε ελεύθεροι. Βέβαια, δεν είμαστε μόνο αυτό που νιώθουμε, αλλά και αυτό που κάνουμε.

 5. Διαφωνώ με το οτι τα πράγματα είναι πάντα πιο δύσκολα αν τα τολμήσεις – πολλές φορές οι φόβοι είναι στο μυαλό σου. Συμφωνώ όμως στο οτι είναι πιο δύσκολο να παλεύεις με τις σκέψεις, τους φόβους, παρά με με το «τώρα» , το «γίνεται». Όσο για τα σημάδια, είναι αναγκαίο κακό, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι η ιστορία μας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s