…για το κουμάντο της
02/12/2008
Η γιαγιά Κυριακούλα με ήθελε πολιτικό μηχανικό. “Δε πειράζει, τι πολιτικός μηχανικός, τι καθηγητής και οι δυο με τούβλα χτίζουν” είπε και ξεδίπλωσε το μαντιλάκι που μου φύλαγε το δώρο της για τα συγχαρήκια.
Στα στερνά της μου αποκάλυψε το μυστικό. Που έβρισκε λεφτά να μας χαρτζιλικώνει όλα τα εγγόνια καθότι ο παππούς ήταν τόσο σφιχτοχέρης;
“Είχα Βασιλάκη μου διπλά βάζα. Τα μισά τάχα κρυμμένα. Κάθε φορά που αγόραζα να πούμε το ρύζι του μήνα , έκλεβα από τη σακούλα δυο κουταλιές και γέμιζα ένα κρυφό βαζο. Λίγο λίγο ερχότανε μήνας που τα κρυφά βάζα γέμιζαν. Τα φανέρωνα τότε και έκρυβα τα άλλα, τα άδεια, να νομίζει ο παππούς πως είχα ψωνίσει. Τα λεφτά του μήνα, τα έκρυβα στο μαντήλι και έκανα το κουμάντο μου”.



02/12/2008 at 11:40 πμ
να και οι ειρηνικοί σκοποί ..
.. στον πόλεμο των φύλων
03/12/2008 at 2:36 πμ
Σε τσάκωσα!
Έβαλες δυο ιστορίες σε μία.
Η πρώτη με τα τούβλα μ΄έχει αφήσει άφωνο.
03/12/2008 at 4:33 πμ
Τι μας έχουν κάνει οι γιαγιάδες… μάλλον τι έκαναν αυτές για μάς… και χρειάστηκαν χρόνια να αντιληφθούμε τη σοφία τους… και τη λεβεντιά τους.
Καλό σας ξημέρωμα.
03/12/2008 at 7:44 πμ
Σοφή γιαγιά, η Κυριακούλα. Μπράβο της.
04/12/2008 at 1:39 πμ
@ Hypericum Perforatum
Πάντως πιο τρομακτικός είναι ο ψυχρός πόλεμος των φύλων
@ αλέξανδρος ανδρουλάκης
Όταν μου έκανε το αρκετά ακριβό για το μαντηλάκι της δώρο όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο δεν άντεξα και της ζήτησα να μου πεί το μυστικό της. Τα υπόλοιπα τα έμαθα όταν “έφυγε”.
@ Masterpcm
Μου λείπει η γιαγιά. Είναι και αυτό η κρίση πολυτιμότητας που εμφανίζεται περιοδικά με τις υφέσεις και τις “εξάψεις” της που με κάνουν να την νοσταλγώ τακτικά.
@ Λάκης Φουρουκλάς.
Σμυρνιά η γιαγιά. Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι πως ευτυχώς ανήκω στην τελευταία γενιά αυτήκοων μαρτύρων της μικρασιατικής τραγωδίας.
04/12/2008 at 3:21 πμ
Δείτε τα δυό τελευταία post μου, για να καταλάβετε…
04/12/2008 at 11:26 μμ
Πενία τέχνας κατεργάζεται…
Ηρωίδες αυτές οι γυναίκες! και πανέξυπνες!
Γιατί αυτό δεν είναι πονηριά, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
05/12/2008 at 9:39 πμ
Αποταμιευτικό πνεύμα η γιαγιά Κυριακούλα
Μπράβο της!…
05/12/2008 at 11:32 πμ
@ masterpcm
Τα διάβασα και θυμήθηκα
@ Καλλιόπη
Παρά την “πονηριά” και τα κρυφά έξοδα της γιαγιάς ο παππούς κατάφερε να μαζέψει λεφτά και να χτίσει σπίτια για τα παιδιά τους.
@ weirdo
Η γιαγιά φρόντιζε τα μικροικονομικά και ο παππούς τα μακροοικονομικά μεγέθη. Είμαι περίεργος πως θα αντιμετώπιζαν την σημερινή σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
07/12/2008 at 10:34 μμ
Οι γιαγιάδες είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ
08/12/2008 at 12:32 πμ
@ didymina
Ο σώζων την γιαγιά σωθείτο